Scazand zilnic cate 500-1000 calorii din ratia alimentara se poate slabi intre 0,5-1 kg intr-o saptamana. Nu este o dieta foarte severa, lasand libertatea individului sa-si stabileasca propriul regim alimentar, avand in vedere doar alimentele care pot fi folosite si cele ce trebuie evitate.
Alimente permise:
vegetale: sparanghel, fasole verde, sfecla broccoli, varza Bruxelles, patrunjel, ridichi, varza dulce, morcovi, conopida, telina, dovlecei, piper, spanac, castraveti, praz, laptuci, mustar, ceapa, dovleac, rosii;
bauturi: apa minerala sau plata, ceai, cafea, limonada fara zahar, bauturi acidulate fara zahar, supe de carne, bauturi pentru diabetici;
diverse: preparate cu aspartam, zaharina, sare, otet, arome
Alimente de evitat:
Indulcitori: zahar, glucoza, sorbitol, sirop, melasa;
dulciuri: bomboane, ciocolata, gem, miere, fructe confiate, fructe uscate, curmale, caise, prajituri, budinci, deserturi imbogatite, biscuiti cu ciocolata, lapte condensat si praf, creme, inghetata, deserturi cu gelatina;
mancaruri: maioneza, sosuri, prajeli, carnuri grase, carnati, peste gras;
bauturi: sucuri de fructe indulcite, toate bauturile alcoolice.