Produse pe baza de Ulei de In

Uleiul de in este cea mai importanta sursa de acid alfa linoleic OMEGA 3 , factorul de baza in echilibrul hormonal al organismului uman. Pe langa acidul alfa linolenic, semintele de in mai sunt bogate si in lignan – un tip de fitoestrogen (antioxidant) care, de asemenea, are un continut bogat in fibre.

Beneficiile uleiului de in au fost demonstrate printr-o serie de studii care au evidentiat efecte remarcabile in scaderea totala a colesterolului sau a nivelului de colesterol LDL (colesterolul “rau”), scaderea trigliceridelor din sange si a presiunii sanguine, calculoza renala, cistita, colita, constipatie.

Uleiul de in se poate folosi in alimentatie, preparat cu branza dulce de vaci, astfel: intr-o cana de ceai se amesteca bine o lingura de ulei de in cu trei linguri de branza dulce de vaca pana amestecul capata consistenta untului. Acest amestec se poate consuma ca atare sau in diferite combinatii. Intr-o lucrare aparuta si in traducere romaneasca, Dr. Johanna Budwing recomanda uleiul de in impreuna cu acest preparat in dietele pentru prevenirea si combaterea cancerului.

Uleiul de in poate fi folosit in si dermato-cosmetica, pentru tratarea ulcerelor cutanate, a arsurilor, ranilor, eczemelor, abceselor, furunculelor, psoriazisului.

Iata cateva produse naturale pe baza de ulei de in:

Flax Oil Super Lignan – Nature’s Way – 100 gelule cu ulei din seminte de in, cu concentratie ridicata de Lignani (260 mg/gelula)

Ulei de seminte de in (Omega 3-6-9) – American Lifestyle – 30 capsule gelatinoase

Ulei de in – 2E-Prod – 100 ml ulei de in presat la rece

Lasă un răspuns