Graviola – fructul ce lupta impotriva cancerului

graviola

graviolaGraviola este un fruct inrudit cu ananasul ce se gaseste in padurile tropicale. Mai este cunoscut si sub denumirea de paw paw brazilian, acesta fiind cultivat in America Centrala si America de Sud, cu precadere pe teritoriul Braziliei. Graviola este cunoscut in mod special datorita agentilor anticancerigeni descoperiti in urma unor studii de specialitate asupra acestui fruct.

Fructul de Graviola si efectele sale asupra sanatatii

Din arborele de graviola se foloseste aproape tot ceea ce poate fi folosit: frunze, seminte, scoarta si radacini, toate cu scop terapeutic. In mod special frunzele si fructul sunt remedii naturiste extrem de raspandite ca utilizare.

Daca frunzele au un excelent rol antioxidant si sunt folosite inclusiv in tratarea migrenelor si a insomniei, fructul este cel care a atras atentia oamenilor de stiinta din intreaga lume datorita proprietatilor sale ca potential tratament pentru cancer.

Fructul si sucul din fruct de graviola au numeroase aplicatii medicale:

  • Deparazitare;
  • Tratarea diareei si dizenteriei;
  • Calmarea starilor febrile;
  • Ca ajutor pentru cresterea productiei de lapte la mamele care alapteaza.

Alaturi de aceste beneficii ce fac deja din fructul de graviola unul dintre cele mai versatile remedii naturiste, studii recente sugereaza ca aceasta poate fi folosit inclusiv pentru tratarea cancerului. Momentan se recomanda administrarea in paralel cu chimioterapia si eventual, daca rezultatele cercetarilor continua sa demonstreze potentialul agentilor anticancerigeni din fruct, ca inlocuitor pentru tratamentele devastatoare folosite in momentul actual.

Graviola este unul dintre cele mai serios studiate remedii naturiste impotriva cancerului, cu rezultate excelente obtinute in testele de laborator efectuate pe animale si in alte studii clinice preliminare.

Graviola poate fi folosit in paralel cu terapiile conventionale pentru tratarea:

1. Cancerului pancreatic – Acesta este legat de o activitate metabolica anormala si o concentratie crescuta de glucoza in celulele tumorilor. Conform unor studii publicate de oameni de stiinta din Suedia, extractul de graviola si agentii anticancerigeni continuti in acesta cresc productia de ATP, ducand la moartea celulelor cancerigene fara a ataca celulele sanatoase.

2. Cancerul de plamani – Intr-un studiu efectuat de cercetatorii de la Tokyo Daigaku din Japonia s-a demonstrat ca agentii anticancerigeni din graviola au un efect asemanator sau chiar mai puternic decat adriamicina, substanta folosita in mod traditional in tratamentele de chimioterapie pentru aceasta afectiune.

3. Cancerul de san – Tot cercetatorii din Japonia au descoperit ca substantele continute in fructul de graviola pot inhiba gena direct responsabila cu inmultirea celulara necontrolata ce provoaca aparitia cancerului de san.

Pe parcursul desfasurarii testelor legate de efectele fructului de graviola in combaterea cancerului s-au descoperit si o serie de proprietati de care pot beneficia inclusiv persoanele care sufera de alte afectiuni mai mult sau mai putin grave.

4. Diabetul – Graviola reduce nivelul de glucoza din sange si creste efectul insulinei si al adrenalinei, astfel incat poate deveni un supliment de mare ajutor pentru persoanele care sufera de diabet. Studiile in acest domeniu sunt inca in desfasurare si ca in cazul oricarei alte afectiuni grave se recomanda consultarea medicului inainte de implicarea unei noi metode de tratament.

5. Tensiunea arteriala – Graviola reduce tensiunea arteriala, ajuta la dilatarea vaselor sanguine si scade bataile inimii pana la un ritm normal. Acesta poate fi un ajutor natural al medicamentelor pentru persoanele cu tensiune arteriala mare sau alte probleme de acest gen.

Suc de Graviola 250 ml

Lasă un răspuns