Bicarbonatul de sodiu, solutia naturala impotriva matretii si a parului gras

Ingrasarea parului si matreata sunt probleme frecvente pentru majoritatea persoanelor. Cauzele pot fi diverse: starea de sanatate, starea emotionala, schimbarile hormonale sau chiar stresul zilnic. Fiind o problema atat de des intalnita, exista, desigur, o multime de solutii cosmetice care pot fi folosite pentru a avea un scalp sanatos si pentru a reda parului stralucirea si vitalitatea.  

Pentru cei care vor sa simplifice ritualul de ingrijire a parului, sa renunte total sau partial la tratamentele comercializate in magazine si sa foloseasca solutii cat mai naturale, bicarbonatul de sodiu este ingredientul potrivit.

Bicarbonatul de sodiu este folosit in orice bucatarie pentru pregatirea prajiturilor. Daca, insa, nu obisnuiesti sa il utilizezi la gatit, cu siguranta, il poti achizitiona din orice magazin alimentar, fiind un ingredient la indemana, foarte ieftin. Ca aspect, bicarbonatul este un praf alb, fin, cu gust usor sarat, de soda (carbonat de sodiu).

Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru intretinere si infrumusetare nu este o noutate!

Acesta a fost descoperit inca din antichitate de catre egipteni, folosit pe scara larga incepand din secolul 19, iar astazi, reintegrarea lui in obiceiuri precum curatenia locuintei, dezinfectarea suprafetelor, ingrijirea corporala (ten, fata) sau ameliorarea unor afectiuni este doar o reintoarecere catre trucurile basic, naturale, de care uneori uitam si care, in cele mai multe ocazii, sunt mult mai eficiente decat cosmeticele din comert.

Se poate spune ca bicarbonatul de sodiu este unul dintre leacurile “babesti” pe care oricine, cu precautie, le poate folosi acasa.

Scapa de matreata si reda stralucirea parului cu tendinta de ingrasare!

Bicarbonatul de sodiu are si alte proprietati in afara de cele ultra cunoscute pentru care este folosit de bucatariile din intreaga lume. El poate inlocui foarte bine samponul, curatand parul si oferindu-I o stralucire aparte.

Folosit precum remediu cosmetic, bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a ingriji in profunzime atat scalpul, cat si firul de par, indepartand urmele de produse cosmetice ramase de la coafarea parului, de exemplu (fixative, spuma). Reusind sa curete absolut toate impuritatile, bicarbonatul lasa parul curat si sanatos si poate concura cu cele mai sofisticate tipuri de sampon de pe piata.

Il poti folosi ca atare, pentru a spala scalpul si parul. Dupa spalare si clatire cu apa din abundenta, parul va ramane curat si stralucitor si va avea o tendinta mult mai scazuta de a se ingrasa.

Cum poti folosi bicarbonatul de sodiu pentru curatarea si ingrijirea parului?

Bicarbonatul amestecat cu apa poate fi o alternativa ieftina, dar foarte benefica pentru sampon.

Bicarbonatul amestecat cu apa poate fi folosit ca tratament de curatare inainte de a folosi samponul obisnuit. Dupa aplicare, amestecul poate fi lasat pe par timp de 15 minute pentru a-si face efectul apoi ingrijirea parului poate fi continuata in mod obisnuit cu aplicarea samponului si clatire.

Pentru cei care au un program aglomerat si ritualurile de ingrijire trebuie sa fie rapide si eficiente, bicarbonatul poate fi aplicat odata cu samponul pentru spalarea parului. Este cea mai simpla si mai la indemana metoda pentru a scapa de matreata si pentru a obtine un par care se ingrasa mai rar.

Atentionari!

Desi beneficiile utilizarii bicarbonatului in ingrijirea scalpului si a parului sunt recunoscute si laudate, exista si pareri contra acestei tehnici sau, mai degraba, atentionari ca folosirea pe termen lung sau in cantitati excesive poate aduce mai mult rau decat bine podoabei capilare.

Avand un efect abraziv, bicarbonatul poate deteriora firul de par subtire si poate dauna scalpului sensibil. In astfel de cazuri, este recomandat ca aceasta metoda sa se foloseasca mai rar sau inainte de a fi aplicata sa fie discutata cu un specialist in dermatologie.

Extra-energie in fiecare zi cu pudra organica de ceai verde Matcha

Si tu traiesti intens in fiecare zi, tocmai de aceea ai nevoie de tot mai multe resurse care sa te ajute sa fii mereu in forma, mereu gata de noi experiente, mereu energici. Ritmul alert al vietii iti aduce, insa, pe langa satisfactia de fi mereu in centrul actiunii si stari de oboseala, astfel incat in fiecare dimineata cu siguranta cauti solutii noi de a te mobiliza si a o lua de la capat.

Pentru zilele in care ai nevoie de un aliat impotriva starilor de oboseala, exista solutii naturale te energizeaza si iti reincarca bateriile. Ceaiul Matcha este una dintre ele.

O ceasca de ceai din pudra porganica Matcha savurata dimineata sau in pauza de pranz te ajuta sa fii optimist, binedispus, energic.  

Ce este ceaiul Matcha?

Matcha este unul dintre cele mai populare ceaiuri orientale. Pudra organica de ceai Matcha cunoscuta si sub denumirea de “aurul verde” este renumita pentru proprietatile sale deosebite asupra sanatatii. Matcha aduce beneficii atat sanatatii corpului deoarece lupta impotriva bolilor grave precum cancerul, diabetul sau osteoporozei, cat si sanatatii mintii, deoarece mentine o stare de bine, de energie si de optimism.

Pentru cine este potrivit ceaiul Matcha?

Matcha este ingredientul secret al celor care au nevoie de extra-energie. Oamenii de stiinta spun ca o ceasca de ceai Macha contine tot atat de multi nutrienti si antioxidanti cat zece cesti de ceai verde, fiind in prezent cel mai sanatos ceai pe care il poti consuma.

Desi are un nivel de cofeina mai scazut decat ceaiul verde, extra energia este garantata de continutul crescut de minerale, vitamine, aminoacizi si antioxidanti.

Ceaiul Macha este potrivit pentru persoanele care adora sa inceapa ziua cu o ceasca de ceai aburind, este util pentru cei care consuma frecvent ceai verde, dar si pentru cei care vor sa inlocuiasca consumul de cafea cu o solutie naturala.

Aroma sa deosebita este ideala atat pentru diminetile in care ai nevoie de energie, cat si pentru pauzele de pranz sau momentele de relaxare.

Cum se obtine pudra organica de ceai Matcha?

Pudra Macha care se obtine prin macinarea frunzelor de ceai verde este bogata in fibre, nutrienti si antioxidanti pentru extra-energie de-a lungul intregii zile.

Daca esti un consumator fidel de ceai verde, cu siguranta pudra organica de ceai Matcha va fi pe placul tau.

Aceasta poate fi folosita pentru ceaiuri, dar si pentru preparate precum budinci sau deserturi, avand o culoare deosebita si o aroma apreciata de catre consumatori.

Alegand sa prepari si sa te bucuri in fiecare dimineata de un ceai aromat din pudra organica Matcha este unul dintre modurile prin care poti avea grija atat de starea ta de spirit, cat si de sanatatea ta.

Beneficiile Matcha

Consumul de ceai Matcha aduce o multime de beneficii pentru sanatate – te ajuta sa mentii o silueta supla arzand grasimile, detoxifiaza organismul, scade colesterolul, protejeaza ficatul, iar un corp sanatos are cu siguranta mai multa energie si pofta de viata in fiecare zi.

Este atat de simplu si de natural sa gasesti in fiecare zi extra-energia de care ai nevoie! Foloseste si tu solutii naturale pentru a face fata provocarilor de zi cu zi precum pudra organica de ceai Matcha, ideala pentru dimineti optimiste sau pentru pauze de pranz pline de buna-dispozitie.

De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac? Beneficii, pareri si opinii

De obicei optiunile pe care le ofera vopsirea parului sunt interminabile, insa acestea prezinta avantaje si dezavantaje. De aceea vopsirea parului fara amoniac a atras atentia noastra.

Dupa spusele specialistilor in domeniu, amoniacul nu este mai rau decat alte substante chimice pentru decolorarea parului, insa este la fel de daunator. Vopseaua de par fara aceasta substanta chimica nu contine alte substante similare, cum ar fi peroxidul pentru activarea culorii, de aceea, vopseaua fara amoniac este mai buna pentru par, decat cea cu amoniac.

Argumentele care stau la baza folosirii vopselei de par fara amoniac sunt rezultatele pe care le da atunci cand aceasta este folosita pentru vopsirea parului natural, pentru prima data, sau cand doresti sa acoperi nuantele de gri sau pur si simplu doresti sa adaugi putina stralucire culorii tale naturale, fara a afecta radacinile firelor de par o data la patru saptamani. Cele mai multe nuante de culori fara acest ingredient, dispar treptat, de fiecare data cand iti samponezi parul.

Profesionistii hairstylist nu sunt adeptii folosirii acestui produs fara substanta activa, deoarece nu este suficient de puternic pentru a schimba total look-ul unei persoane. Dupa spusele lor, aceast tip de vopsea nu are puterea de a acoperi in totalitate firele de par gri sau alb, mai ales in cazul in unei persoane care are o textura groasa a firului de par.

Vopseaua de par permanenta, merge mana in mana cu deteriorarea firelor de par, iar aceasta procedura usuca firul de par in structura lui si acest lucru duce la despicare sau la rupere. Nu este surprinzator faptul ca inginerii chimisti din domeniul cosmeticii, au cautat o alternativa lipsita de aceasta substanta chimica, care sa acopere in totalitate firele de par gri.

Amoniacul este foarte important si joaca diferite roluri in vopselele de par. Cu toate acestea, acest compus chimic, este unul dintre cele mai dure si duce la efecte secundare nu numai asupra scalpului ci cu consecinte asupra sanatatii. Rolul acestuia in combinatie cu vopseaua este de a creste PH-ul, de a neutraliza alti pigmenti, de a activa peroxidul si de a ajuta pasta coloranta sa penetreze cortexul firului de par.

In plus, ajuta la dezvoltarea culorii, actionand ca un catalizator atunci cand culoarea permanenta a parului intalneste peroxidul. Acesta este deosebit de important pentru persoanele care au parul gri, deoarece acopera in totalitate firele de par, de la radacina, asigurand o vopsire eficienta, insa cu riscuri.

Amoniacul reduce umiditatea si pierde proteinele din firele de par, astfel incat se produce deteriorarea acestora. Cresterea PH-lui fortat de aceasta substanta, se face printr-un proces chimic fortat si dur, lasand cuticulele deschise, fapt ce duce la pierderea umiditatii si a proteinelor.

Aceste efecte secundare ale vopselei de par cu amoniac, afecteaza doar o parte dintre persoanele care o folosesc, in timp ce pe altele nu le afecteaza absolut deloc. Pe altii insa, acest lucru ii afecteaza destul de mult, si mai mult decat atat, gasesc ca aceasta are un miros puternic si intepator, preferand varianta de vopsea de par fara amoniac. Aceasta substanta nociva este responsabila pentru albirea prematura a parului si este foarte daunatoare pentru sinusuri, declansand boala numita sinuzita.

Gratie tehnologiei avansate de colorare a parului, in ultimii ani, marile branduri au lansat vopsele permanente pentru par, fara amoniac. In esenta, amoniacul este in mare parte responsabil de capacitatea de a schimba nuanta parului, fara ca aceasta sa se curete dupa doar cateva spalari cu sampon, astfel incat la aceasta metoda de vopsire au fost raportate efecte secundare cum ar fi, iritatia ochilor, iritatia pielii capului si desigur mirosul distinctiv, care pune probleme pentru mediu si sanatate. Acest fapt a impins industria tehnologica din domeniul cosmeticelor, de a dezvolta sisteme alternative pentru colorarea parului.

Tehnologia folosita este aceea de a inlocui substanta nociva cu o alternativa numita MEA (monoetanolamina) sau un sistem de eliberare pe baza de ulei, care penetreaza mult mai usor firul de par. Cel mai nou procedeu, lansat recent, este tehnologia intralipide, care reprezinta un avantaj fata de alte sisteme de eliberare pe baza de ulei, deoarece acesta nu incarca parul cu ulei, ci il lasa intr-o stare exceptionala.

Initial, s-a crezut ca aceste noi sisteme de colorare a parului, nu vor produce acelasi efect cu rezultate durabile si permanente, insa evolutia tehnologiei a aratat ca noile procedee, acopera perfect firele de par gri cu nuante vibrante si care au capacitate de iluminare.

Utilizarea vopselei fara amoniac poate impiedica uscarea firelor de par ce au fost prelucrate, au un miros placut de ulei esential, sunt mult mai blande si nu produc iritatii.

Produsele de vopsire a parului sunt foarte populare in toata lumea, iar cantitatea de substante chimice nocive utilizate in acest scop surprind multa lume. O usoara urma de amoniac in culoarea parului, nu poate fi atat de periculoasa, insa utilizarea continua a acestor produse, poate provoca leziuni severe ale parului si ale scalpului. Produsele naturale sunt intotdeauna mult mai fiabile si mai sigur de utilizat.

Vopselele de par fara substante chimice nocive, nu au efecte secundare dure asupra parului, ci din contra il fac mai rezistent si mai stralucitor. Aceasta este foarte benefica in special pentru persoanele care au parul uscat si cret.

Vopseaua organica sau naturala nu ridica numai PH-ul pentru a crea un mediu alcalin, ci actioneaza ca un agent de inmuiere, favorizand colorarea. Procesul de emoliere asigura ca vopseaua organica poate lucra la o valoare a PH-lui mult mai mica decat cea a culorilor cu amoniac. Drept urmare, proteinele si alte elemente nutritive vitale ale parului, sunt conservate.

Datorita tehnologiei, acum este posibil ca vopseaua fara amoniac sa aiba acelasi efect de durata, cu nuante vibrante, folosind produse ecologice. Aceasta este capabila sa acopere firele de par gri, si in acelasi timp sa hraneasca parul si scalpul cu elemente biodinamice si uleiuri esentiale organice, dand sanatate si delicatete. Produsele naturale care folosesc chimia verde inovatoare, sunt create cu formule blande care ofera rezultate bogate in culori cu multiple fatete. Utilizarea echilibrata a acestor vopsele fara substante chimice, creeaza o experienta pe care o poti repeta periodic, fara a avea consecinte negative.

Uleiul de catina: Un tonic puternic si energizant care te ajuta sa fii sanatos

Catina este un arbust caruia ii place soarele si asta se reflecta in fructe. Sunt mici sfere galben-portocalii, chiar de forma si culoarea soarelui si sunt folosite din cele mai vechi timpuri ca ajutor in tratarea diferitelor boli sau doar ca tonic pentru intinerirea si intretinerea organismului.

Fructul de catina, pe cat este de mic pe atat este plin de vitamine si minerale, in special vitamina A pentru frumusetea pielii si vitamina C pentru sistemul imunitar.

Din pretioasele bobite de catina se obtine si uleiul de catina, practic esenta plina de principii active a acestui fruct cunoscut sub denumirea de „ginsengul romanesc” pentru calitatile sale de energizant si tonic natural.

Uleiul de catina se extrage si din pulpa catinei si din samburii ei dar cel mai bun se pare ca este cel din samburi de catina. Chiar este mentionat pe sticlute cel care este facut din samburi, nu din pulpa. Asta se reflecta si in pret deoarece uleiul 100% din samburi de catina are un pret semnificativ mai mare.

Proprietatile uleiului de catina

Acest ulei are o aroma bogata, fructata si poate fi folosit intern si extern.

Este indicat in tratarea diverselor probleme ale organelor interne, incepand cu cavitatea orala si terminand cu intestinele. Trateaza sau amelioreaza problemele pielii, de la usturimi, arsuri, rani si pana la eczeme, psoriazis si se foloseste cu succes dupa tratamentul cu laser, pentru calmarea si vindecarea pielii.

Ulei de catina Solaris

In Rusia se foloseste in tratamentul psoriazisului si al degeraturilor, cu rezultate remarcabile, zic ei. Bogat in acizi grasi buni si in antioxidanti, uleiul de catina participa la regenerarea tesuturilor pielii si buna functionare a organismului.

Pentru ca are mai multa vitamina C decat citricele, catina este foarte cautata, in special iarna. Tot ce tine de catina ajuta organismul in prevenirea si ameliorarea simptomelor racelilor si gripei dar uleiul de catina este mai usor de asimilat. Uleiul de catina se foloseste in lipsa poftei de mancare, in carentele nutritionale sau ca integrator de vitamine si minerale. Fiind tonic, poate fi luat in perioade de astenie, oboseala, stres sau in convalescenta. Stimuleaza sistemul imunitar si de aceea este de un real ajutor in raceala, gripa, febra si tot ce tine de acestea.

 

Stomacul tau iti va multumi

Uleiul de catina mai detine substante anti-inflamatorii si are proprietatea de a forma un fel de bariera impotriva agentilor patogeni care ataca stomacul si intestinele. De aceea este recomandat pentru sanatatea sistemului gastro-intestinal, impotriva infectiilor aparatului digestiv printre care si ulcer gastric.

Uleiul de catina are multa grija de pielea ta bronzata

Uleiul de catina este un foarte bun prieten al pielii si din aceasta cauza este foarte folosit in uleiurile medicinale si in cremele cosmetice, in special in cele pentru bronzat si pastrarea bronzului. E folosit ca filtru UV in cremele solare pentru ca e un bun cicatrizant in arsuri solare si contribuie la regenerarea tesuturilor.

In plus, uleiul de catina este foarte apreciat vara pentru ca pune in valoare bronzul pielii.

Oferta Speciala 2+1 Gratis

Bun in tratamente cosmetice si nu numai

Din punct de vedere estetic, este folosit in tratamentul ridurilor si a pielii uscate pentru ca hidrateaza pielea si ii reda elasticitatea si stralucirea. Uleiul de catina a fost testat clinic si de aceea se poate afirma ca are efect in regenerarea pielii, efect ce are un rol bine determinat in mentinerea ei tanara si elastica. Are bune rezultate in tratarea acneei pentru ca distruge bacteriile, reducand inflamatiile si cicatricile lasate de acnee dar in acelasi timp hraneste si intretine pielea.

Ramanand tot in zona frumusetii, trebuie spus ca se foloseste si in tratarea parului. Reda stralucirea si sanatatea parului distrus de multele vopsiri

Cum folosesti uleiul de catina pentru uz intern

Uleiul de catina este de fapt un concentrat cu peste 100 de substante bioactive si de aceea se foloseste in doze mici, in picaturi, mai exact.

Catina pulbere BIO

Din uleiul de catina, se iau dimineata, cu 30 minute inainte de masa, intre 5 si  10 picaturi, masurate cu pipeta in caz ca sticla nu are picurator. Pentru a beneficia la maximum de proprietatile uleiului de catina, il bem intr-un suc obtinut prin presarea la rece.

Contraindicatii

Este contraindicat celor care sufera de calculi renali dar si celor care au alergie la catina. Daca banuiti ca aveti asemenea probleme, cel mai sigur e sa va consultati medicul inainte de a-l folosi.

Tot la capitolul contraindicatii, nu uita ca trebuie sa iei exact cantitatea recomandata. Principiile active sunt puternice, dar, ca la orice lucru, prea mult din ce e bun iti poate face rau.

Sfat: Cumpara ulei de catina pe care scrie ca este 100% pur, nediluat, obtinut prin presare la rece, fara aditivi sau conservanti si neaparat trebuie sa fie in sticle inchise la culoare.

Uleiul de ricin: Secretul unei barbi dese si masculine

“A fool beard looks cool”. Vei gasi fraza asta macar o data pe luna in revistele americane pentru barbati. E greu de negat. Barba transmite masculinitate. Transmite forta. Transmite personalitate.

Problema este ca, mai ales atunci cand esti mai tanar, barba nu creste mereu atat de deasa si de puternica pe cat ti-ai dori. Uneori barba e rara, alteori are de-a dreptul locuri libere si cateodata creste pur si simplu insuficient.

Vezi oferta de ULEI DE RICIN 100% NATURAL >>

Ce sa faci? Multi recomanda diferite traznai, de la a te rade mai des pana la a-ti da cu cine stie ce solutii stiintifico-fantastice. Evident, nu functioneaza. De la unele te poti trezi cu vreo usturime, de la altele doar cu ironia usturatoare a prietenilor.

Exista insa ceva care, chiar daca nu te va transforma intr-un viking razboinic si barbos, te poate ajuta cu adevarat. Acel ceva se numeste uleiul de ricin. Functioneaza? Da. Uleiul de ricin nu doar ca stimuleaza cresterea parului (de altfel, femeile il folosesc pentru sprancene, spre exemplu), dar ajuta si la crearea IMPRESIEI ca parul din barba este mai des. Sa le luam pe rand.

Mai intai, stiinta din spatele teoriei ca uleiul de ricin ajuta la cresterea barbii.

Desi studierea efectului uleiului de ricin asupra cresterii parului in general (si a barbii in special) e abia la inceput, sunt cateva studii care sustin teoria.

Ulei de ricin 100% natural 50/200 ml

Uleiul de ricin contine intre 80 si 90% acid ricinoleic, un acid gras mononesaturat (ii credem pe cuvant ca e de bine si, din ratiuni de siguranta, nu incercam sa pronuntam) care stimuleaza cresterea parului la mamifere. Exista chiar si un studiu facut la Universitatea de Medicina din Targu-Mures in 2008 care arata ca pana si iepurii beneficiaza de uleiul de ricin daca vor (discutabil) o blana mai deasa.

Un alt studiu arata ca acidul ricinoleic inhiha productia de PGD2, un compus de tip hormonal care opreste cresterea parului. Daca acest compus e inhibat, in mod natural, parul poate creste mai bine (fara inhibitii).

E adevarat, exista si studii care arata ca acizii grasi din uleiuri precum uleiul de ricin pot ajuta la cresterea barbii prin stimularea productiei de testosterone daca sunt consumati pe cale orala, insa nu incercati asa ceva. Uleiul de ricin este totodata un laxativ destul de puternic.

Dincolo de stimulare, efectul vizual

O barba mai “puternica”, masculina, nu inseamna doar mai multe fire de par, inseamna si impresia unei barbi mai dese.

Or, uleiul de ricin in mod sigur ajuta la crerea acestei impresii, datorita DENSITATII sale. Asta nu inseamna sa te dai cu un litru de ulei de ricin cand iesi undeva, dar poti folosi putin, pentru un plus de efect.

Un ultim pont: Daca vrei o barba mai inchisa, uleiul de ricin ajuta in general, insa exista un tip de ulei de ricin care ajuta si mai mult: Uleiul Jamaican extra-inchis (extra-dark). S-ar putea sa faca diferenta intre o barba “asa si asa” si o barba care da impresia de barbatie.

Incearca uleiul de ricin: E ieftin si poate ajuta

Cu ceva stiinta in spate si cu foarte multi oameni care il folosesc, atat femei care vor sa stimuleze cresterea sprancenelor si parului cat si barbati care chiar isi dau pe barba, iar asta de zeci de ani, uleiul de ricin e ceva ce merita incercat.

La urma urmei, nici nu costa mult, e probabil cel mai ieftin dintre produsele care pot avea efect.

Vezi oferta de ULEI DE RICIN 100% NATURAL >>

Este uleiul de cocos un miracol pentru tenul acneic?

Un lucru este sigur, si anume ca uleiul de nuca de cocos este fantastic daca este ingerat, ajutand atat pentru probleme cu acneea cat si pentru redarea starii generale de sanatate.

Acneea este o problema infama si pe scara larga afecteaza frecvent adolescentii, insa si persoanele de toate varstele. Cu toate ca simptomele trec odata ce pubertatea a trecut si hormonii devin normali, acneea poate continua si poate lasa urme permanente pe fata si pe corp.

Inainte de a arata cum poate fi utilizat in mod eficient uleiul de nuca de cocos pentru tratarea acneei, trebuie sa intelegem mai intai ce anume cauzeaza acneea. Acest lucru te va ajuta, mai ales daca esti in tratament cu ulei de cocos, pentru a nu face ceva prostesc care sa compromita efectul uleiului asupra acneei, aceasta putand provoca mai multe leziuni pe fata si de a arata mai rau decat inainte. Vreau sa fii absolut sigur in ce masura poti sa cureti acneea, in asa fel incat tenul tau sa arate frumos, utilizand uleiul de cocos.

Ce anume provoaca acneea

Acneea pe fata este provocata de ficat care nu elibereaza in timp util androgenii, care sunt hormoni sexuali produsi de glanda suprarenala si glanda sexuala (ovar la femei si testicul la barbati).

O sa te intebi ce au acesti hormoni cu acneea? Acesti hormoni pot stimula glandele sebacee, secretand o substanta uleioasa numita sebuum, care ajuta la lubrifierea pielii si a parului si pentru a preveni uscarea si craparea pielii. De fapt, nu este nimic in neregula cu prezenta androgenilor (hormonii androgeni) din moment ce aven nevoie de ei pentru a ajuta la reglarea productiei de ulei pentru par si pentru piele, dar si de a efectua alte functii. Insa problemele apar atunci cand unii dintre acesti hormoni nu sunt eliberati in mod corespunzator de catre ficat, dupa ce si-au terminat treaba. Acestia raman activi si apoi continua sa circule prin fluxul sanguin, stimuland glandele sebacee, care produc in  continuare  sebuum, rezultand un ten gras.

Cum ajuta uleiul de cocos in tratamentul acneei

Uleiul de cocos ajuta in tratamentul acneei, prin stimularea capacitatii ficatului de a filtra toxinele si de a elimina hormonii androgeni utilizati, astfel incat sa previna acumularea de sebuum si de toxine in sange, pastrand pielea mai putin predispusa la acnee.

Uleiul de cocos energizeaza celulele pentru a ajuta la eliminarea toxinelor prin piele, calmand ficatul de sarcina de detoxifiere, astfel incat ficatul sa poata elimina in mod corespunzator hormonii androgeni utilizati, care la randul lor regleaza productia de sebuum si reduc vizibil aspectul uleios al fetei.

Uleiul de cocos ucide bacteriile care sunt raspunzatoare de producerea acneei in exces, restabilind echilibrul pielii, respectiv cu acizi grasi antimicrobieni. Restabileste echilibrul si impiedica dezvoltarea bacteriilor si astfel reduce inflamatia, oprind hiperproliferarea celuleor moarte ale pielii.

Uleiul de cocos contine acizi grasi antimicrobieni puternici, cum ar fi acidul lauric, acidul carpic, acidul caprilic, acidul miristic etc., dar in special acidul lauric ocupand aproximativ 50% din intregul continut de ulei, care poate lupta eficient cu bacteriile care produc acneea.

Acesta ulei de cocos opreste radicalii liberi cu proprietatile antioxidante pe care le contine, astfel incat pielea sa se poata concentra mai mult pe celulele noi care le inlocuiesc pe cele moarte si astfel ducand la vindecarea acestei boli acneice dar si la vindecarea cicatricelor ce au fost provocate de acnee. Uleiul de cocos este foarte benefic in tratamentul acneei.

Solutia de a folosi ulei de nuca de cocos ca un tratament natural si eficient pentru simptomele de acnee, trebuie luat in considerare, desi unii specialisti recomanda a nu se folosi uleiurile, acest lucru tinand insa doar de lectura.

Exista o multime de motive care sa arate ca uleiul de cocos este un tratament eficient in mod surprinzator si merita incercat. Incearca si sincer, nu ai nimic de pierdut.

Rolul uleiului de cocos in tratamentul acneic

Exista o serie de agenti nutritivi din uleiul de nuca de cocos, ce ajuta la combaterea acestei boli numita acnee.

Pe langa acidul lauric si acidul caprilic, uleiul de nuca de cocos mai reprezinta si o sursa bogata de vitamina E, care are rolul de a mentine pielea sanatoasa si de a asigura buna functionare a glandelor seboreice. Acest lucru inseamna ca boala este tratata de la radacina, reducand unele dintre aceste fluctuatii hormonale naturale care aduc super-activitate glandei seboreice.

VEZI OFERTA SPECIALA LA ULEI DE COCOS VIRGIN PRESAT LA RECE BIO >>

Uleiul de cocos este un foarte bun anti-inflamator, linistitor pentru piele si foarte penetrant, astfel incat atunci cand este aplicat pe ten, se absoarbe rapid si imediat incepe sa actioneze reducand inflamatia acneica. De asemenea ajuta la vindecarea oricaror tipuri de rani deschise, cauzate de cazurile severe de acnee. Mai presus de toate, uleiul de cocos imbunatateste rata metabolismului. Acest lucru, de asemenea afecteaza in mod direct secretia si echilibrul hormonal, reducand sansele de a dezvolta acnee, precum si cresterea ratei de vindecare, reparand celulele afectate de aceasta afectiune larg raspandita.

Dupa cum a fost mentionat mai sus, uleiul de cocos poate fi ingerat sau poate fi aplicat local. Unii experti, recomanda pentru beneficii maxime, atat consumul intern prin ingerarea a doua pana la cinci linguri pe zi, cat si aplicatiile locale, pentru a avea un efect maxim. Poate fi adaugat in alimente sau chiar consumat direct, deoarece are un gust placut.

Pentru tratamentul acneic este recomandabil a se folosi ulei de nuca de cocos de cea mai buna calitate disponibila. Nu este recomandat uleiul de cocos nerafinat, brut, deoarece poate fi neigienic si poate contine particule de praf care infunda porii fetei. Cea mai buna alegere este uleiul de cocos virgin, care desi este mai scump, da o multime de rezultate pozitive.

Acest ulei de cocos virgin reprezinta o metoda sigura de tratament pentru  vindecarea acneei. Rezultatele pot varia de la o persoana la alta, in functie de tipul de piele, gravitatea bolii, varsta, profesie, stil de viata, obiceiuri alimentare, igiena si comportament sanitar. De asemenea trebuie amintit faptul ca uleiul de cocos nu este doar un remediu pentru acnee, ci reprezinta un tratament.

VEZI OFERTA SPECIALA LA ULEI DE COCOS VIRGIN PRESAT LA RECE BIO >>