Catina este unul dintre cele mai bogate fructe din punct de vedere nutritional, continand peste 190 de nutrienti activi, inclusiv vitaminele A, B2, C, D, E, aminoacizi, acid folic, 20 de minerale, fiind si singura planta care contine acizi grasi Omega 3, Omega 6, Omega 9 si Omega 7. Datorita cocktail-ului de substante benefice pentru organism continute de acest superaliment, s-au efectuat numeroase studii clinice la scara larga pentru a determina exact beneficiile consumului de ulei de catina.
Pentru ochi
Multe persoane sufera de senzatia de usturime cauzata de o suprafata prea uscata a ochilor, in mod special dupa utilizarea indelungata a computerului. Doar 2 grame de ulei de catina pe zi timp de 3 luni reduc simptomele de usturime si roseata datorita continutului de Omega 7 care contribuie la sanatatea sistemului ocular. Pe termen lung, acest remediu se demonstreaza mult superior folosirii de picaturi pentru ochi.
Pentru femeile aflate la menopauza
Menopauza este o perioada extem de dificila pentru femei, perioada in care au loc o serie lunga de schimbari atat la exterior cat si la interior ce pot rezulta intr-o stare generala de sanatate sub nivelul normal. Acizii grasi esentiali Omega continuti de uleiul de catina au un efect excelent asupra sanatatii sistemului digestiv si al aparatului reproductiv.
Prevenirea si tratarea ulcerului si a refluxului gastroesofagial
Refluxul este o afectiune extrem de neplacuta, iar multe persoane care sufera de aceasta problema sunt nevoite sa tina mereu la indemana medicamente pentru a controla simptomele. Uleiul de catina calmeaza mucoasa tractului digestiv vindecand si prevenind astfel ulcerele gastrice, dar si refluxul gastric. Tot contintul de Omega 7 este responsabil pentru aceasta calitate a catinei, acest acid gras nesaturat fiind excelent pentru sanatatea aparatului digestiv.
Tratarea simptomelor bolilor de inima
Intr-un studiu clinic efectuat pe pacienti ce suferau de boli de inima, s-a demonstrat ca un consum de cel putin 30 mg de ulei de catina pe zi pentru 5 saptamani reduce simtitor nivelul de colesterol din sange si imbunatateste sanatatea inimii pe termen lung. Studiile referitoare la efectele consumului de catina pentru bolnavii de inima sunt inca in stadiul preliminar.
Prevenirea problemelor de ficat
Antioxidantii din uleiul de catina il fac unul dintre cele mai eficiente metode de a reduce concentratia de toxine din ficat si de a-l proteja impotriva problemelor pe termen lung prin normalizarea enzimelor si functionarii bilei.
Pierderea in greutate
Ca aproape toate superalimentele, catina este excelenta si pentru pierderea in greutate datorita efectului pe care aceasta il are asupra metabolismului. Continutul de Omega 7 din acest fruct impiedica depunerile de grasime.
Efectul antiimbatranire
Uleiul de catina consumat pe cale orala promoveaza hidratarea, elasticitatea si regenerarea pielii, mentinand un aspect tanar pentru mai mult timp.
Sanatatea pieli
Multi experti recomanda uleiul de catina pentru vindecarea leziunilor de piele, in mod special arsuri sau cazuri grave de acnee. Datorita efectului sau antibacterial si antiinflamator, acesta ajuta la tratamentul si prevenirea problemelor de piele, inclusiv afectiuni cronice mai rare precum rosaceea. Continand de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele, catina are un efect puternic antioxidant, imbunatatind textura pielii si calitatea pigmentilor.
Produse recomandate:
Ulei de catina 100 ml Ulei de catina forte 30 cps