5 efecte ale consumului de tarate de ovaz

tarate-de-ovaz

In prezent, colesterolul, bolile de inima si alte boli cronice ce au legatura directa sau indirecta cu aparatul digestiv sunt in plina crestere. Un procent tot mai mare de populatie sufera de obezitate si alte afectiuni legate de obiceiurile de alimentatie nesanatoase, promovate de stilul de viata modern. Adaugand tarate de ovaz in dieta se poate mentine sub control si se pot chiar preveni afectiunile de acest gen. Taratele de ovaz sunt un aliment extrem de bogat in fibre ce micsoreaza nivelul de colesterol, protejeaza impotriva bolilor de inima, a diabetului, promoveaza un sistem digestiv sanatos si ajuta in pierderea kilogramelor.

Micsorarea nivelului de colesterol

Nivelul de colesterol “rau” este vinovat pentru multe cazuri de atacuri cerebrale si infarcturi datorita faptului ca acesta se depune pe peretii arterelor principale facandu-le mai putin flexibile si ajungand pana la blocarea completa a acestora. Unul dintre beneficiile majore ale consumului de tarate de ovaz este efectul pe care acestea il au in scaderea nivelului de colesterol “rau”. Conform unor studii efectuate in Marea Britanie, fibrele din taratele de ovaz scad cantitatea de colesterol absorbit in sange din mancarurile consumate, protejand arterele impotriva arterosclerozei.

Preventia bolilor de inima

Intr-un studiu efectuat pe pacienti cu risc crescut de boli cardiovasculare s-a demonstrat cum consumul zilnic de tarate de ovaz scade incidenta aparitiei acestora. In legatura directa cu capacitatea taratelor de ovaz de a reduce nivelul total de colesterol LDL (lipoproteine cu densitate mica) din sange, adaugarea acestui aliment in dieta scade riscul de infarct.

Controlarea nivelului de zahar din sange

Taratele de ovaz ajuta la mentinerea nivelului optim de zahar din sange datorita calitatii acestora de a incetinii digestia carbohidratilor. In modul acesta, taratele de ovaz reduc rata la care zaharul intra in sange si cresc sensibilitatea la insulina. In urma acestor descoperiri, jurnanul asociatiei de dieteticieni din America a inceput sa listeze taratele de ovaz drept unele dintre alimentele recomandate pentru bolnavii ce sufera de diabet.

Sanatatea sistemului digestiv

Datorita fibrelor pe care le contin, orice alimente preparate cu tarate de ovaz au calitatea de a preveni si trata problemele de constipatie cronica ce pot favoriza dezvoltarea unei serii de alte probleme medicale neplacute (hemoroizi, fisuri anale, etc). Introducerea cerealelor din tarate de ovaz in dieta imbunatateste functionarea sistemului digestiv si regleaza frecventa scaunelor atunci cand este combinata cu un consum adecvat de lichide.

Pierderea in greutate

Taratele de ovaz sunt cunoscute drept unul dintre alimentele de baza in numeroase diete pentru slabit. Expertii in nutritie explica efectul pe care consumul de tarate de ovaz il are in lupta cu kilogramele prin calitatea specifica acestora de a absorbi lichidele. Taratele de ovaz absorb apa atunci cand mancarea trece prin intestine marindu-si volumul si dand o stare de satietate de lunga durata. Pentru ca au un continut caloric mult mai mic decat alte tipuri de alimente, consumul de tarate de ovaz reuseste sa scada numarul de calorii absorbite zilnic fara a afecta nivelul de energie sau a promova dietele prin infometare. Taratele sunt o metoda de slabit absolut naturala ce poate fi introdusa in orice tip de regim pentru a mentine senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Produse recomandate:

Tarate de Ovaz Solaris

Tarate de Ovaz Solaris BIO

2 comentarii la „5 efecte ale consumului de tarate de ovaz”

Lasă un răspuns